Recensies

"Rob van Dort heeft mij geholpen om mijn ondernemers- en verkooptalent een enorme boost te geven. Zowel nationaal als internationaal. Het heeft mijn organisatie geherstructureerd en het bedrijf een nieuwe identiteit gegeven. Rob's coaching & consultancy is helder en eenvoudig toepasbaar en heeft gezorgd voor een explosieve groei”.

Erik de Koning
CEO De Koning Interieur B.V.  te Sleen (Dr.)

________________________________________

“De vele inzichten die ik heb gekregen door de opleiding Vernieuwend Leiderschap pas ik dagelijks toe. Het heeft mij direct, blijvende en verrassende resultaten opgeleverd.

Ing. Marc van Leuven MBA
Algemeen directeur 

________________________________________

“Door de maatwerk training en coaching in vernieuwend leiderschap ben ik krachtiger en communicatiever geworden. Binnen een half jaar had ik de investering al 8 x terugverdiend”

Eric Proper, Directeur / Eigenaar
Salaris Netwerk Nederland
Hilversum / Woudsend

________________________________________
   
“Een dag consultancy met veel nieuwe inzichten waar ik binnen mijn bedrijf veel mee kan. Ik ging er sceptisch naar toe, ben blij dat ik ben gegaan. Boven verwachting. Bedankt!!”   

Richard Scherpen, Directeur
RS Contracting BV, Coevorden

________________________________________
 
“Het was voor mij een zeer aangename professionele samenwerking met Rob van Dort. Zowel de werving & selectieprocedure als de follow-up consultancy verliepen zeer efficiënt en deskundig”.

Joaquim de Matos, Managing Director
Netzsch Pompen Nederland BV, Vleuten

________________________________________
 
“Prachtig en innovatief concept! Talentenprofiel geeft gedegen inzicht en biedt sterke en minder sterke kanten. Hierna coacht Rob van Dort gepassioneerd naar nieuwe vaardigheden en mindset om het talentenpotentieel dat in je zit operationeel te maken.

Johan van Luik, IT Auditor
Ministerie van Financiën

 ________________________________________

"Een belangrijke succesfactor is dat je de juiste mensen op de juiste plek krijgt. Dat doe je door te kijken waar je huidige medewerkers goed in zijn en ze op een plek te zetten waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen”

Dennis Gouka, Algemeen Directeur
Heras B.V. Oirschot

 ________________________________________

“Rob van Dort heeft ons doelgerichte consulten gegeven na het maken van een Talentenprofiel. Ik was erg sceptisch. We kregen accurate en verhelderende inzichten in onze sterke/zwakke kanten. Het was verbluffend, eye openers en zeer effectief”

Ingeborg Beugel
Redacteur NRC, Griekenland deskundige

________________________________________


“Rob van Dort heeft ons door de jaren heen diverse keren geholpen met het vinden van geschikte verkoopmedewerkers. Naast een gedegen eerste intakegesprek door Rob alsmede een tweede gesprek met onze mensen, heeft Rob van Dort de potentiële kandidaten gescreend in al hun persoonlijkheidskenmerken. Daardoor hadden wij op voorhand al een goed en diepgaand beeld van de persoon in kwestie. Mede door de uitslag van het Talentenprofiel zijn we ook met kandidaten niet in zee gegaan, omdat vooraf al bleek dat ze niet in ons team zouden passen. Degenen die we wel hebben aangenomen zijn in de eerste maanden na indiensttreding nog een aantal keren geconsulteerd door Rob van Dort waardoor ze snel in staat waren een waardevolle bijdrage te leveren. En dat zo’n succesvolle samenwerking lang kan standhouden blijkt wel uit het feit dat de eerste medewerker die door Rob geleverd is, na bijna 11 jaar nog steeds met veel plezier bij KORS NV aan het werk is”.

 
M.H. (Michaël) Kors MBA
Directeur/Eigenaar KORS NV, Lochem

 ________________________________________
 
“Wat ik als zeer plezierig heb ervaren aan het talentenprofiel gecombineerd met de consultancy is dat ik een spiegel voorgehouden heb gekregen, die mij attent heeft gemaakt op de talenten die in mij zitten. Die gebruik ik nu”

Henk ten Brink, Algemeen Directeur
Bouwmij Hendriks, Assen

________________________________________


"Mijn ervaring in een samenwerking met Rob van Dort

“Vanuit mijn sollicitatieprocedure bij Weidmüller Benelux ben ik in contact gekomen met Rob van Dort. Voor mij een hele nieuwe ervaring betreft selectie voor de juiste kandidaat voor de desbetreffende functie. Wat mij opviel is dat het eerste gesprek zeer professioneel en gelijktijdig informeel was wat in het eerste kwartier veel vertrouwen gaf, voor mij een belangrijke basis voor een goed interview.

In het verleden verschillende assessment testen ondergaan waarin IQ en observatie van rollenspellen een belangrijke factor waren om uiteindelijk een advies af te geven of je wel of niet geschikt bent voor de functie welke je ambieerde. Mij werd gevraagd een online test te maken waar profielen worden opgemaakt vanuit emotionele intelligentie, gedrag, drijfveren, talent en stress. Een test die nog leuk is om te maken ook!

De uitkomst van deze test gebaseerd op bovenstaande profielen geven een persoonlijke weergave welke mij confronteerde met een spiegel waaruit een persoonlijk “boek” is ontstaan met mijn persoonlijke gebruiksaanwijzing en verbeterpunten alles inclusief een mooie grafische weergave welke overzichtelijk samenvat waar ontwikkelingen mogelijk zijn.

Alle uitkomsten van de gemeten profielen staan in relatie met elkaar. Een talentscore geeft aan of het desbetreffende deel van het gemeten profiel wat verbeterd kan worden ook haalbaar is.

Onder zeer betrokken samenwerking gaan we een samen afgestemd consultancy traject in wat uiteindelijk zal leiden tot het nog succesvoller uitvoeren van werkzaamheden met een goede balans tussen werk en privé wat uiteindelijk weer een bijdrage levert aan een nog gelukkiger leven.

Gerrit Jan van Dijk, Sales manager
Weidmüller Nederland BV, Hilversum

  ________________________________________

“Een Talentenprofiel met leiderschap consultancy heeft mij het inzicht gegeven hoe ik effectiever kan communiceren over onze doelstellingen om deze versneld te kunnen realiseren”.

Harry Doedens, Financieel Directeur
Heras B.V. Oirschot

 ________________________________________

 “Voor mij zijn door het profiel en tijdens de consultancy kostbare verbeterpunten naar voren gekomen. Het consult kwam voor mij op het juiste moment”

Wim Boere, directeur
BespaarAdviesDienst Nederland, Weiteveen

 ________________________________________

 “Ik heb me door het talentenprofiel en de maatwerk consultancy persoonlijk ontwikkeld. Heb veel praktische informatie gekregen waar ik mee aan de slag kan”.                     

Gerrit Zandman, Directeur/Eigenaar
Bruinsma Kantoor Efficiency, Hardenberg

 ________________________________________

“Jezelf als techneut blijven ontwikkelen en bijblijven met ontwikkelingen is belangrijk. Ik heb door het gedragsprofiel en twee consulten keuzes gemaakt, stel meer vragen, geniet nog meer en heb ondanks mijn leeftijd van 72 nog steeds veel werk”

Ing. Jacques Bouwhuis
JB ICT Consulting, Emmen

 ________________________________________

“Ik heb bij Rob van Dort ontdekt wat mijn echte kwaliteiten zijn en kan mijn angsten omzetten in kracht. Nu weet ik wat ik waard ben”
Anita Pit 

 ________________________________________


“Opvallend raak geschoten! Wanneer ik denk: ‘Nee, dat heeft geen betrekking op mij’. Kom je er achter dat dit eigenlijk wel zo is. Zo worden keuzes in de toekomst makkelijker”.

Mr. Otto van de Vliet, Notaris

 ________________________________________

“Door de profielen en coaching heb ik een verandering ondergaan in mindset en vraagstelling. Ik ben anders gaan solliciteren en heb op 47 jarige leeftijd een mooie baan gevonden als Office Manager”.

Kathinke Kuijl

 ________________________________________

“Ik had behoefte aan zakelijke groei. Ik besloot om een Talentenprofiel te laten maken. De uitslag in privésessies opgehelderd. Indrukwekkend. De Sales heeft duidelijk een boost gekregen”.

Ronald Peet
Ondernemer / Algemeen directeur

 ________________________________________

“Door leiderschap en management consultancy heb ik meer respect gekregen voor wie ik ben en wat ik voel. Ik ben daardoor steeds meer mezelf. Mijn talenten en eigenheid zijn nu puur en krachtig”.

Nathasja Gootjes
HR Manager Concorde Group BV

 ________________________________________

“Wat ik vooral geleerd heb is, dat je in jezelf moet blijven geloven. Overtuigt zijn van je eigen kunnen, zonder arrogant te worden. Gewoon laten zien wie je bent en wat je kunt”.

Rick Kramer, Technisch directeur
Bouwmij Hendriks