Nieuws

Oplossing Moedeloosheid Ondernemers

OPLOSSING VOOR MOEDELOOSHEID BIJ ONDERNEMERS & DIRECTEUREN 

Veel ondernemers zijn door de pandemie moedeloos geworden en hebben door de coronacrisis een lagere omzet en minder of geen winst meer. Hun kosten gaan door en zij zien hun banksaldo dagelijks slinken. Moedeloosheid kan leiden tot somberheid en depressieve gevoelens.

Moedeloosheid is altijd negatief en altijd persoonlijk. Hierdoor kunnen ondernemers gemakkelijk in de negatieve spiraal terecht komen. Die negatieve spiraal leidt tot negatieve gedachten en bijbehorende emoties. 

Ondernemers zien hun bedrijf, hun leven en hun toekomst niet meer positief, hun creativiteit en positiviteit verdwijnt. 

Door negatief denken en communiceren zien ondernemers veel zaken alleen maar negatief, gaan zij klagen, zien zij alleen nog maar problemen en geen oplossingen meer, terwijl creativiteit en positiviteit juist de oplossing zijn van veel problemen.

De negatieve spiraal heeft zowel een negatief effect op de privé- en zakelijke situatie van de ondernemers, de onderlinge communicatie en de sfeer. Privé en zakelijk zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Zowel vanuit de positieve spiraal als vanuit de negatieve spiraal.

Wat is moedeloosheid?

In de Van Dale staat over moedeloosheid: “zonder vertrouwen in de goede afloop van iets”.

Ook is over moedeloosheid op internet te vinden:
1) Afwezigheid van moed
2) Berusting
3) Defaitisme
4) Demoralisatie
5) Enorme lijdzaamheid
6) Gevoel van neerslachtigheid
7) Neerslachtigheid
8) Onmoed
9) Ontmoediging
10) Verslagenheid.

Hoe herken je ondernemers in de negatieve spiraal? 

Ondernemers m/v die in de negatieve spiraal terecht komen zijn heel goed te herkennen door depressieve klachten. 

Het kan zijn dat een ondernemer zich terugtrekt door de tegenvallende omzetten, door sombere gedachten en/of aanhoudende problemen. 

De ondernemer is minder actief op kantoor, denkt niet meer in oplossingen maar in problemen, spreekt negatief tijdens vergaderingen en naar medewerkers en heeft snel een kort lontje.

 

rob van dort

Oplossing Moedeloosheid

Ook privé kunnen de negatieve spiraal en de depressieve klachten leiden tot ruzies, miscommunicatie, meer slapen dan normaal en minder verbondenheid. De sombere gedachten zijn dagelijks merkbaar. Depressieve gevoelens en klachten gaan hand in hand met angsten. Door angsten kunnen ondernemers bevriezen, vluchtgedrag of vechtgedrag vertonen.

Angsten leiden ook tot blokkades
De negatieve spiraal en depressieve klachten kunnen leiden tot een burn-out. Van de negatieve spiraal direct terug in de positieve spiraal. Om uit de negatieve spiraal terug in de positieve spiraal te komen is er maar één mogelijkheid.

Om hulp vragen
Om hulp vragen is een kracht, geen zwakte! Om hulp vragen kan eng zijn, echter achteraf zeggen de ondernemers die het wel hebben gedaan: “Waarom heb ik dat niet eerder gedaan!”

De positieve spiraal
Ondernemers in de positieve spiraal zijn altijd vrolijk, creatief, blij, inspirerend, motiverend en succesvol. Zij zien nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden voor omzet en winst en nieuwe oplossingen voor problemen.

Rob van Dort Coach

Direct Succes

Succescoach Rob van Dort helpt ondernemers met direct succes

 

Als Succescoach maakt Rob van Dort ondernemers en hun bedrijven direct
succesvol. Ruim 26 jaar.

Rob brengt ondernemers van de negatieve spiraal in de positieve spiraal, zet hen direct in hun kracht, geeft hen zelfvertrouwen en laat hen weer in zichzelf geloven. Rob van Dort maakt ondernemers  creatiever, lost blokkades op en leert hen weer denken in oplossingen.

Rob biedt praktische en direct toepasbare oplossingen die leiden tot meer omzet en winst. Rob van Dort maakt ondernemers en hun bedrijven direct en duurzaam succesvol.

Rob is auteur van twee succesboeken, ‘Creëer je eigen Succes’ en ‘De
vernieuwde zakelijkheid’, de simpelheid van direct en duurzaam succes.

Rob’s passie en kernwaarden
Rob’s passie is om mensen te helpen zichzelf te helpen. Rob hecht veel belang aan eerlijkheid, openheid, menselijkheid, verbinding en vertrouwen.

 

Succescoach Rob van Dort op TV
Vanaf 9 januari t/m 10 juli is Rob van Dort regelmatig te zien bij ‘Business Class’ op RTL 7 bij Harry Mens. Op zondagen vanaf 10.25 uur en ’s nachts vanaf 00.30 uur.

Heeft u een vraag voor Rob van Dort?
Rob helpt, bel voor een afspraak  

085-773 7777.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email