Talentenprofielen

Direct rendement door talentontwikkeling!

De juiste beslissingen

Talentenprofielen geven mensen inzicht in hun talenten, gedrag, zakelijke drijfveren en stressfactoren. Focussen op alleen maar doen waar u het beste in bent, klinkt zo simpel en lijkt voor velen onbereikbaar.

Rob van Dort is in de zakenwereld al 25 jaar een succes specialist die de Talentenprofielen toepast bij Succes Coaching, bij Werving & Selectie en Assessment & Advies op maat. Hierdoor worden de juiste beslissingen genomen, gaan mensen zich nog meer focussen op waar zij het beste in zijn, krijgen zij zelfvertrouwen en direct meer zakelijk succes.

Gedragsprofiel

Onderzoek naar menselijk gedrag geeft aan dat mensen effectiever worden naarmate zij zichzelf beter kennen. Wie de eigen kwaliteiten kent en zich tegelijkertijd bewust is van zijn tekortkomingen, kan een strategie ontwikkelen om op een goede manier te reageren op de eisen die de omgeving stelt. Ons gedrag is een essentieel en integraal onderdeel van wie wij zijn.

Veel van dat gedrag is ‘aangeboren’, het zit in onze genen. Een deel van ons gedrag komt voort uit hoe we zijn grootgebracht. Aangeboren en/of aangeleerd, menselijk gedrag is het beste te omschrijven als de waarneembare interactie van een individu met de omgeving. Het is de universele taal van ‘hoe we doen’.

Stressprofielen

Werken kan stress opleveren, ook als u werk doet dat u veel plezier geeft. Een zekere mate van stress is heel normaal en draagt zelfs bij aan goede werkprestaties.

Maar te veel stress, of stress die te lang aanhoudt, kan een wissel trekken op uw succes, productiviteit, gezondheid en emotionele welzijn.

Uw vaardigheid om met stress om te gaan kan het verschil betekenen tussen succes en falen in een gegeven rol, functie of werkomgeving. Aanhoudende stress op het werk kan leiden tot gezondheidsproblemen, psychische problemen, (ziekte)verzuim en arbeidsongeschiktheid.

Zakelijke Drijfverenprofielen

Inzicht in onze drijfveren helpt ons te begrijpen WAAROM we de dingen doen die we doen.

Het Drijfveren Profiel meet het relatieve belang van een zestal drijfveren.

Die zes zijn: de Intellectuele, Zakelijke, Sociale, Esthetische, Individualistische en Ideële drijfveer.

Het geeft inzicht in wat ons werkelijk interesseert en wat ons aanzet tot het nemen van actie. Onze drijfveren hebben veel te maken met de doelen die we nastreven om ons leven en werk zinvol te maken.

Zo maakt u uw Talentenprofiel

Voor het maken van uw Talentenprofiel klikt u op https://www.sisurvey.eu
Voer uw code in en beantwoord de vragenlijsten.